Januari 2023

YuYaYu wenst al zijn leden een gezond en liefdevol 2023 toe! Het bestuur van YuYaYu hoopt weer mooie projecten weg te zetten in Peru om de kinderen aldaar te helpen met onderwijs, kleding, gezondheid en voedsel. Margreth en Modesto gaan in februari, als de politieke toestand het toelaat, naar het land.  Een maand lang zullen zij door Peru rondtrekken om oude projecten bekijken die YuYuYa gerealiseerd heeft. Het plan is om naar Wawacha te gaan, het allereerste project. Het project waarbij de directrice maandelijks een geldbedrag kreeg om eten, materiaal en warme kleding te mee. Door YuYaYu konden de kinderen van Wawacha een warme maaltijd nuttigen, een maaltijd die ze zo hard nodig hebben.

Seňora de la Gracia

Seňora de la Gracia is  ook een project van YuYaYu, maar het zal moeilijk zijn voor Margreth en Modesto om daar te komen. Het is een project dat in het zuiden van het land ligt en daar is het onrustig. President Castillo werd door het Peruaanse parlement afgezet en in de gevangenis gezet. Zijn aanhangers gingen de straat op en protesteerden. Ze eisten dat hij vrijgelaten moest worden. Winkels werden geplunderd en wegen waren geblokkeerd. Inmiddels is er een nieuwe president, de eerste vrouwelijke president van Peru: Dina Boluarte. De noodtoestand is afgekondigd om chaos tegen te gaan. Het is nu minder makkelijk te gaan reizen; sommige vliegvelden zijn gesloten, de trein naar Machu Picchu rijdt niet meer. Toeristen zijn gestrand. Uit betrouwbare bronnen hebben Modesto en Margreth gehoord dat er wel bussen rijden, maar die zijn alleen bedoeld voor familie.  Yersi, de Peruaanse rechterhand van Margreth, kon zelfs geen bus krijgen toen hij een nieuw project ging bekijken. Hij was gestrand in een onherbergzaam gebied. Ondanks zijn Peruaanse nationaliteit, kon hij geen bus pakken.

Ayacucho

Ayacucho zal ook bezocht worden; het is het laatste project van YuYaYu dat overigens gefinancierd is door stichting Care4more. In Ayacucho, dat in Quechua ziel van het binnenland betekent, is het schoolgebouw gerenoveerd, de toiletten zijn verbeterd en de keuken is aangepast. Alleen de tegels op de grond moeten nog gelegd worden.

Anco

Anco is het nieuwe project dat YuYaYu voor ogen heeft. Het ligt in de provincie Apurimac en het gaat om een schooltje van 20 kinderen die in verschillende klassen zitten. Het dak lekt en moet gerepareerd worden, de toiletten moeten vernieuwd worden en de keuken moet van het klaslokaal afgescheiden worden. Yersi is daar al geweest, maar door de onlusten in Peru was de desbetreffende persoon niet op zijn afspraak gekomen. Echter, het komt goed. Yersi kennende, zal hij weer een afspraak maken om zo informatie te verzamelen voor de renovatie. Als hij een offerte heeft opgesteld, kan YuYaYu zijn volgers en donateurs op de hoogte brengen.

Margreth en Modesto nemen op hun reis naar Peru altijd spullen mee voor de kinderen. Dit keer zullen zij ondergoed meenemen en als ze daar zijn willen ze fruit uitdelen. Tijdens hun rondrit in Peru zullen ze ook een ontmoeting hebben met Yersi, de Peruaan die naast zijn werk YuYaYu ondersteunt. Hij zorgt ervoor dat alle projecten netjes afgehandeld worden. Zonder Yersi geen YuYaYu, maar ook zonder jullie geen YuYaYu. De stichting bedankt de vrijwilligers die in het bestuur zitten, voor hun enthousiasme, maar ook de donateurs voor hun donaties, interesse en trouw.

 Het wordt een mooi jaar voor YuYaYu! Het bestuur is er weer klaar voor de kinderen in Peru te helpen en te ondersteunen.

Een warme groet van het bestuur van YuYaYu.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *