Op 20 maart 2024 organiseerde de St-Jozef school uit Venhuizen (Noord-Holland) een sponsorloop voor de stichting YuYaYu. Elk schooljaar wordt er een sponsorloop voor een goed doel georganiseerd. Dit jaar was Zuid-Amerika als thema aan de beurt en via de website had een leerkracht van de school ons benaderd.  Alle leerlingen van groep 1 tot en met groep 8 deden mee. De hele woensdag waren de leerlingen, de ouders van de kinderen en de juffen en meesters in de weer om de sponsorloop tot een goed einde te brengen. De opbrengst van de sponsorloop zou verdeeld worden: half voor een opknapbeurt voor het schoolplein van de St-Jozefschool en half voor YuYaYu.

Wij, Margreth en Marlène, werden op 15 mei uitgenodigd om de cheque in ontvangst te nemen. Uiteraard waren we nieuwsgierig naar de opbrengst waarmee we in Peru de kinderen blij konden maken.

We hebben twee keer een presentatie gegeven: één keer voor de onderbouw en één keer voor de bovenbouw. De kinderen luisterden aandachtig naar ons verhaal.  Zeker toen we vertelden waarom de financiële hulp nodig is. We lieten foto’s zien van vorige projecten om aan te tonen hoe groot de tegenstelling is tussen hun mooie, moderne en veilige school en het eenvoudige, soms wankele schoolgebouw in Peru dat vaak maar uit één ruimte bestaat.

Je kon duidelijk merken dat de kinderen op school al informatie hadden gekregen over het land Peru in Zuid-Amerika. Tijdens de quiz over Peru werden de antwoorden zeer snel gegeven. Tijdens de presentatie was er ruimte voor vragen. Netjes met hun vingers in de lucht wachtten de kinderen hun beurt af. Toen Margreth vertelde dat ze in Ecuador besloot, ze was toen vrijwilligerswerk aan het doen in een weeshuis, YuYaYu op te richten, stelde een blond ventje de volgende vraag: “Waarom zijn de projecten dan in Peru, als je toen in Ecuador besloot YuYaYu op te richten.” Tja, logische vraag. Margreth had er een prachtig antwoord op.

Op woensdag 15 mei wisten we nog niet waaraan we het geld zou uitgeven in Peru. Yersi, onze Peruaanse rechterhand, had net voor ons bezoek aan de St-Jozefschool een opzetje gestuurd van een project. Dat moeten we nog rustig bekijken. We hebben met de leerkrachten en de kinderen afgesproken dat we hen op de hoogte houden. We zullen foto’s sturen van het project waar we aan gaan beginnen.

Na de presentatie gingen we naar het zonovergoten schoolplein waar alle 300 kinderen op ons stonden te wachten. Toen de directrice ons vroeg hoeveel geld wij dachten dat er opgehaald was, zei Margreth heel bescheiden 700 euro en Marlène dacht aan 1200 euro. Echter, niets was minder waar. Met stomheid geslagen stonden we daar toen de leerlingenraad ons de cheque overhandigde: 4324,37 euro!!! Zoveel geld hadden we niet verwacht. We gaan dus vele Peruaanse kinderen blij maken. Zeer blij en tevreden met deze cheque en met een hart vol van deze dag reden we terug naar Rotterdam. Voor ons een topdag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *