Het bestuur van YuYaYu is al 10 jaar hard bezig de kinderen in Zuid-Amerika, met name in Peru, aandacht te geven. Voor elk kind in de wereld is het belangrijk onderwijs te krijgen om zichzelf onder andere te ontwikkelen tot een zelfstandig en redzaam persoon.  Kinderen hebben tevens een veilige en liefdevolle plek nodig. YuYaYu heeft in die tien jaar ervoor gezorgd dat er veranderingen zijn aangebracht op sommige schooltjes  waar de leerkrachten onder erbarmelijke omstandigheden in de hoge bergen van Peru, kinderen onderwijs trachten te geven. Schooltjes die eigenlijk recht hebben op hulp van de regering, maar die nog nooit enige steun hebben mogen ontvangen van de Peruaanse autoriteiten. Door projecten als Wawacha in Cusco hebben de kinderen verbeterd onderwijs gekregen en hebben ze op school een veilig onderdak gevonden waar ze aandacht, verzorging, gezonde voeding en gelegenheid hebben om te spelen. 

De oprichtster van YuYaYu, Margreth de Werk, is bijzonder trots op de activiteiten van YuYaYu. Door de stichting worden de Peruaanse kinderen daadwerkelijk geholpen. Elk jaar vliegt Margreth op eigen kosten naar Peru om rijst, fruit, vlees, etc. te kopen voor de kinderen. De lach op de gezichtjes van de kinderen is voor haar genoeg om te weten dat YuYaYu op de goede weg is. Margreth is ook trots op het bestuur van YuYaYu, omdat de Modesto, Saskia en Marlène met de stichting proberen ‘de aarde een beetje te verzetten in de goede richting’. 

Door projecten van de Nederlandse kinderen op middelbare scholen als Corlaercollege snijdt het mes aan twee kanten: de Nederlandse kinderen zien dat het in Zuid-Amerika heel anders aan toe gaat. Soms duurt het dagen voordat een zak cement gearriveerd is. De Nederlandse pubers hebben door middel van allerlei acties en activiteiten geld bijeen verzameld en helpen om de scholen in Peru te renoveren: muren worden geverfd, toiletten worden gemaakt, speelgelegenheden worden gecreëerd, etc.  Onze adolescenten steken de handen flink uit de mouwen en dat is mooi om te zien. Zeker als ze met de kleine Peruaantjes spelen en aandacht aan hen geven. 

Het bestuur van YuYaYu bedankt de donateurs voor hun vertrouwen in de stichting. Dankzij de donaties heeft YuYaYu vele kinderen blij kunnen maken. YuYaYu is goed bezig, maar wil toch nog meer projecten aanpakken om nog meer kinderen te helpen. De stichting gaat zich in het nieuwe jaar meer richten op het werven van nieuwe donateurs. 

Ook bedankt de stichting Yersi González Borda, projectmedewerker in Peru,  voor zijn enorme hulp in zijn geboorteland. Zonder zijn kennis van de infrastructuur van Peru en zijn daadkracht zou het moeilijker zijn geweest projecten te realiseren.

De bestuursleden wensen alle donateurs en iedereen die YuYaYu geholpen heeft in die 10 jaar een liefdevol 2020 toe. 

Margreth de Werk, oprichtster en projectleider YuYaYu 

Marlène Vrijhof,  projectmedewerker 

Modesto Sarmiento, projectmedewerker

Saskia Daalhof, projectmedewerker

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *